Aki a karfiolt szereti, biztos leszek benne, hogy egy szuper receptet hozok számára. Ebédére lehet fogyasztani köretként, vagy más köret mellé vegyes köretként, de tízóraira is tökéletes lehet.
RECEPT
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1-2 répa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk karalábé
- 1 cikk zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tyúkhúsleveskocka / húslevesalaplé
- 200 ml rizstejszín
- 1 pohár natúr joghurt
- só, bors, metélőhagyma
Elkészítés
Egy lábosba vizet és a zöldségeket megmosva, megpucolva beletettem. (Természetesen a répákat felkarikáztam, a karfiolt rózsáira szedtem.) Ekkor került bele a tyúkhúsleveskocka, a só és a bors. Addig forraltam, amíg minden puha nem lett. A vízből kiszedtem a karfiolt és a répát egy külön tálba. Hozzáadtam a rizstejszínt, a joghurtot és egy kis metélőhagymát. Robotgéppel addig aprítottam, amíg össze nem sűrűsödött.
Tipp: Ha túl sűrű a püré, akkor amiben főttek a zöldségek, annak a levével lehet még hígítani.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés