Csirkepaprikás ~ újragondolva

by - 3:34



Miért kéne lemondani mindenről? Kezdem így a gondolataimat minden olyan receptnél, ami nem éppen diétás étel, de nem lehet ezt elégszer hangoztatni.  Aki legalább annyira szeret enni, mint én, biztos nehezére esne, ha mindig ugyan azok az impulzusok, ízek érnék. Változatosan enni pedig kötelező, ezzel nem lehet vitába szállni. Most bemutatom, hogy hogy tudjátok elkészíteni a jól bevált csirkepörköltöt azokkal a hozzávalókkal, amelyekkel tudjátok tartani a kiegyensúlyozott étkezéseteket.



RECEPT



Hozzávalók

  • 6-8 db Csirke felsőcomb
  • 250 g Csirkemell filé (igény szerint)
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1-2 Paprika, paradicsom
  • 1 pohár Joghurt
  • Zabliszt
  • Fűszerek: Pirospaprika, őrölt bors, só, majoranna, ételízesítő (natúr)
  • 2 db Tojás
  • Víz



Elkészítés
Felaprítjuk a hagymát, előkészítjük a húsokat, a zöldségeket megmossuk.  A hagymát olívaolajon megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Ezután belerakjuk a felsőcombokat és igény szerint a felkockázott csirkemellet is. A paprikát egyben, a paradicsomot apróra vágva rakom bele a többihez. Ha a hús kifehéredett, annyi vizet adok hozzá, hogy éppen csak ellepje. Ekkor kerül bele a többi fűszer is. Egy óráig főzöm, majd egy kis tálba beleöntöm a joghurtot és annyi zablisztet rakok hozzá, hogy krémes állagú legyen. Ezt a rántást belerakom a pörköltbe. Ha még nem elég sűrű a szaft, addig lehet bele rakni zablisztet, ameddig el nem éritek a kívánt sűrűséget, de mindenképp jól keverjétek el, ne maradjon csomó a szaftban. (Habarót lehet hozzá használni) Ezt még egy 5-10 percig forralom és kevergetem, majd leveszem a tűzről.


Ha nem szeretnétek sima durumtésztával fogyasztani a csirkepaprikást, eltudjátok készíteni a nokedli fitt változatát is. Mutatom:

A mennyiség azon múlik, hogy mennyit szeretnétek kifőzni. Egy tálba tetszés szerint rakok zablisztet és tojást, majd hozzá adagolok folyamatosan annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Addig keverem, amíg csomómentes nem lesz és adok hozzá egy kis sót is. Egy lapos fazékba vizet forralok, majd a tésztát nokedliszaggatóval szaggatom bele.


Jó étvágyat!


You May Also Like

0 megjegyzés