Bármit lehet enni.... Csak jól kell összeválogatni az alapanyagokat. Ilyen a székelykáposzta is, aminek többször kéne előfordulnia a háztartásokban. A savanyú káposzta igazi vitaminbomba, ennek ellenére nagyon megosztó ételünk. Szerintem nem igazán létezik olyan, akinek közömbös lenne, mindenkinek határozott véleménye van róla. Pedig erősíti az immunrendszert, magas a C-vitamin tartalma, felveszi a harcot a daganatos sejtekkel szemben, kimagasló az élelmi rost tartalma és még lehetne sorolni. Ezekkel az adagokkal én 3 napra tudtam magamnak dobozolni.
RECEPT
Hozzávalók
- 80 dkg Savanyú káposzta
- 500 g Csirkemell filé
- 1 db Vöröshagyma
- Fűszerek: Pirospaprika, őrölt bors, szemes bors, babérlevél, ételízesítő (natúr)
- Víz
Elkészítés
Kevés kókuszolajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Ezután rászórtam 1-2 teáskanálnyi pirospaprikát, majd a kockára vágott csirkehúst is hozzáadtam. Ezt időnként megkavargattam, míg a csirke ki nem fehéredett. Mikor a hús kifehéredett ráborítottam a savanyú káposztát. Megszórtam sóval, borssal, ételízesítővel, raktam bele szemes borsot és babérlevelet is. Ezek után következett a víz, amiből csak annyit raktam bele, hogy mindent ellepjen. Fedő alatt egy órát hagytam főni.
Egy adag makrói:
- 260 kcal
- 38.3 g fehérje
- 4.6 g zsír
- 15.66 g szénhidrát
Jó étvágyat! Puszi:
Viki♥
0 megjegyzés