A zabkása mára már a reggelik koronázatlan királynőjévé nőtte ki magát. Aki kicsit is benne van ebben a témakörben az már biztosan halott a zabkásáról és arról, hogy miért is a legjobb választás reggelire. Nagyon magas a rosttartalma, ami lassítja az emésztést, így hosszan érhetünk el vele teltségérzetet. A szervezetre sok jótékony hatással bír, emellett nagyon egyszerű elkészíteni és mindenki megtalálhatja a kedvenc ízvilágát. Én az esetek 90%-ában banános zabkásával indítok, aminek az elkészítését meg is osztom veletek. Nem egy nagy ördöngösség 5-10 percet vesz csupán igénybe, de biztos lehetsz benne, hogy fittebben indul a reggeled. Azok a mennyiségek, amiket majd lent említek egy kicsit több, mint közepes adagra fog kijönni. Figyeljetek mindig, hogy a magatoknak megfelelő mennyiséget csináljátok, mozgásformátok és igényetek arányában.
RECEPT
Hozzávalók
- 70-80 g Zabpehely
- 250-300 ml Cukrozatlan mandulatej - Próbáld ki először vízzel elkészíteni, ha úgy is szívesen fogyasztod, akkor maradj annál az elkészítésnél. Tejjel ne csináld meg!
- 1 db. Közepes banán
- Fahéj
Elkészítés
Egy kis lábosba beleöntöm a mandulatejet és felforralom. Miután felforrt leveszem a tűzről és beleöntöm a zabpelyhet. Ezután vékony szeletekre felvágom a banánt, majd hozzákeverem a zabkásába. Megpróbálom minél jobban beletörni, így egy krémes állagot kapok. Megszórom fahéjjal és már kész is. A tavaszra tekintettel epret is eszek hozzá mostanában. Élvezzétek ki az eperszezon minden percét!:)
Egy adag makrói:
- 439 kcal
- 13,7 g fehérje
- 8,55 g zsír
- 78,3 g szénhidrát
Jó étvágyat! Puszi:
Viki♥
0 megjegyzés