Házi készítésű majonéz ~

by - 2:40




Van egy pár recept, aminek az alapja a majonéz, viszont nem biztos, hogy a boltban kapható átlagos majonézek beleférnek az éppen aktuális étkezésünkbe. Ezért gondoltam, hogy ha magam csinálom, akkor nem kell lemondani ezekről az ételekről sem. Meglepően kevés és teljesen átlagos hozzávalókkal kell dolgozni, 10 perc alatt készen is van! Tökéletes lehet zöldségek, húsok mártogatósaként, szendvicsek feltétjeként.





RECEPT





Hozzávalók


  • 150 ml Olaj (TIPP: Ha szereted az olívaolaj ízét csak akkor ajánlom, más esetben kókusz olajat használnék, mivel a majonézünk fő alkotóeleme, így ennek az íze fog dominálni. Úgy is lehet játszani az olajokkal, hogy 100 ml olívaolaj, 50 ml kókuszolaj, vagy éppenséggel fordítva.) 
  • 1-2 tk. Dijoni mustár
  • 1-2 tojás sárgája
  • 1-2 tk. Citrom leve
  • Fűszerek: Őrölt fehér bors, só, stevia





Elkészítés



Egy magas mérőedénybe helyezd bele a tojássárgáit, majd a fűszereket. Verd ki alaposan a tojássárgáját és győződj meg róla, hogy fehérje nem került bele. Add hozzá a mustárt, majd robotgép segítségével kezd el összedolgozni. Az olajat szép lassan adagold, időnként állj meg és habosítsd, hogy a tojássárgája fel tudja venni. Ha minden jól ment egy krémes állagú mártást kaptunk, a végén a citrom levével tudod a savanyúságát szabályozni. 


Jó étvágyat!

You May Also Like

0 megjegyzés