A sajtkrém mostanában nagy kedvencem lett. Mindig van itthon általában és ha nagyon nincs új ötletem, vagy éppen gyorsan ebédet kell csinálnom, erre a sajtkrémes töltelékre szokott esni a választásom. Ez most az egyik elkészítési módja lesz a sok közül. A fűszerezést is mindig másképp oldom meg, így a lehetőségek tárháza végtelen, szinte megunhatatlanná válik.
RECEPT
Hozzávalók
- 250 g csirkemell filé
- 120-140 g Light sajtkrém
- 1 db Kisebb vöröshagyma
- 1 csomag vagy kb. 100 g csirkemell sonka
- Fűszerek: só, bors, petrezselyem
Elkészítés
Felaprítom a hagymát és olívaolajon megfuttatom. Felkockázom a csirkemell sonkát, ráborítom a hagymára. Mikor megpirult a hagyma és a csirkemell sonka, hozzáteszem a sajtkrémet, a petrezselymet és összedolgozom őket, majd leveszem a tűzről.
A csirkemell filét felszeletelem, besózom, borsozom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a szeleteket. A húsok tetejére kanalazom a sajtkrémes tölteléket, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon légkeverésen 15-20 percet sütöm.
Tipp: A húsok alá szoktam önteni egy kis olívaolajat, így tuti nem ragad rá nem lesz száraz a hús alja.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés