Mindig félő új ételeket elkészíteni, hiszen ha mégsem sikerült jól, mehet az összes hozzávalójával együtt a kukába. Szerencsére egy étteremben volt lehetőségem megkóstolni a zöldborsókrémlevest, így itthon már nagy előszeretettel készítettem el. Vacsorának nem kimondottan jó, mert utána pár órára megéhezik az ember, de uzsonnának tökéletes. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Ez a változat a legegyszerűbb és a legkevesebb hozzávalót fogja tartalmazni.
RECEPT
Hozzávalók:
- 500 g Zöldborsó - fagyasztott vagy friss ~Én használtam zöldborsó-bébirépás keveréket is.
- 1 közepes fej Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1-2 db Tyúkhúsleves kocka
- 200 ml 8%-os Főzőtejszín - Elhagyható szerintem, de sokkal krémesebb vele.
- Csipetnyi só
Elkészítés:
Egy kis kókuszolajon a fokhagymát és a felaprított vöröshagymát megdinszteltem, majd a borsót hozzá öntöttem, és pár percig kevergettem. Felöntöttem kicsivel több, mint fél liter vízzel. Raktam bele 2 tyúkhúsleves kockát, majd egy csipetnyi sót is. Amikor már minden megpuhult leszedtem a tűzről és egy botmixer segítségével összemixeltem a hozzávalókat. Felraktam újra a tűzre, majd felforralás után öntöttem hozzá a főzőtejszínt. Miután jól elkavartam benne a tejszínt leszedtem a tűzről és kész is lett. Körülbelül 20 percet vesz igénybe mindennel együtt.
Ez elvileg 4 adagnak megfelelő mennyiség, de ez attól is függ, hogy ki mennyit szed, de ha 4 felé elosztjuk akkor egy adag tartalmaz:
- 207 kcal
- 12.25 g fehérje
- 4.95 g zsír
- 34.75 g szénhidrát
Jó étvágyat kívánok!
Puszi: Victoria~
0 megjegyzés